Webtekno: BTİDER'in WhatsApp Alternatifi Yerli Mesajlaşma Uygulaması: Dedi

Webtekno: BTİDER'in WhatsApp Alternatifi Yerli Mesajlaşma Uygulaması: Dedi

Bilgi Teknolojileri ve İnternet Derneği (BTİDER) tarafından geliştirilen ve 2018’de yayınlanan yerli mesajlaşma uygulaması Dedi, WhatsApp’ın güvenirlik tartışmaları nedeniyle ve sunduğu özellikler ile karşımıza çıkıyor.

Facebook’un veri politikalarını güncellemesiyle birlikte WhatsApp’ın gönderdiği bildirim, tüm dünyadaki kullanıcıların canını sıktı. Söz konusu bildirimleri kabul etmeyenler 8 Şubat’tan itibaren WhatsApp kullanamayacaklar. Hal böyle olunca WhatsApp alternatiflerine olan ilgi de tavan yapmış durumda.

Aslında Telegram, Elon Musk’ın tavsiyesi ile gündeme gelen Signal, Turkcell’in BiP Messenger’ı gibi hem yerli hem de yabancı alternatifler var. Ancak özel bir şirket yerine Bilgi Teknolojileri ve İnternet Derneği kontrolünde geliştirilen Dedi uygulaması, Ağustos 2018’den beri uygulama marketlerinde bulunuyor.

BTİDER'in haberleşme uygulaması Dedi neler sunuyor?

• Kaybolan mesajlar ile sohbet imkanı,
  • Uçtan uca şifreleme ile güvenli mesajlaşma
  • GIF, konum, doküman gönderme
  • Sesli mesajlaşma